Wanneer je een wettelijk verplichte BA-autoverzekering neemt, vraagt de verzekeraar wie de hoofdbestuurder of gebruikelijke bestuurder van de auto is. Dat is de persoon die het vaakst met de auto rijdt. De premie van de autoverzekering Car Serenity hangt onder andere af van de leeftijd, de rijervaring en het schadeverleden van de hoofdbestuurder. Als je zoon of dochter jonger is dan 26 jaar en hij of zij de hoofdbestuurder is, dan zal de premie voor de autoverzekering hoger liggen dan wanneer jij als hoofdbestuurder vermeld wordt.

Vermeld altijd de juiste bestuurder(s)

Betekent dit dat je maar beter jezelf als hoofdbestuurder vermeldt, ook al is dat in werkelijkheid je zoon of dochter? Neen, zeker niet! Want dat zou betekenen dat je opzettelijk foutieve info doorgeeft bij het onderschrijven van de polis. En in dat geval kan de verzekeraar bij een ongeval in fout de schadevergoeding die ze uitkeert aan de tegenpartij op jou verhalen.

Als je zoon of dochter de hoofdbestuurder is van de auto, dan laat je dit ook gewoon weten aan de verzekeraar. Je betaalt misschien een wat hogere premie, maar je bent dan wel correct verzekerd.

Occasionele bestuurder?

Rijd je zoon of dochter af en toe met de wagen, maar ben jij eigenlijk de hoofdbestuurder? Dan is het verplicht dat je hen in de polis laat opnemen als bestuurders. Zo ben je verzekerd als ze een ongeval veroorzaken. Bovendien bouwen ze op die manier rijervaring op en tellen hun schadevrije jaren mee om in de toekomst een lagere premie te betalen als ze zelf een autoverzekering nemen.

Heb je hierover nog vragen?
Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Wil je graag weten hoeveel een autoverzekering bij ACM Insurance kost?
Bereken hier je premie.

 

Raadpleeg eerst het informatiedocument (IPID) van de autoverzekering Car Serenity voor meer informatie over uitsluitingen, beperkingen, eigen risico's en voorwaarden alvorens de verzekering te onderschrijven. ACM Belgium NV is een Belgische verzekeringsonderneming, erkend door de NBB onder nummer 0964 - RPR Brussel 0428.438.211 en handelend onder de commerciële naam ACM Insurance, met maatschappelijke zetel: Koning Albert II-laan 2, 1000 Brussel - IBAN BE43 3101 9596 0601 - BIC BBRUBEBB. ACM Belgium NV werkt samen met de bijstandsverlener AWP P&C NV, handelend onder de commerciële naam Mondial Assistance, Koning Albert II-laan 32, 1000 Brussel, RPR Brussel 0837.437.919, toegelaten onder de code 2769, om tak 18 te verstrekken. Bij een bijstandsaanvraag zullen je persoonsgegevens worden verwerkt conform de richtlijnen opgenomen in hun privacyverklaring. Het Belgische recht is van toepassing op dit verzekeringsproduct. Het contract wordt afgesloten voor 1 jaar. Op het einde van die periode wordt het automatisch verlengd voor een jaar, tenzij één van de partijen het contract opzegt volgens de voorwaarden en de modaliteiten bepaald in de algemene voorwaarden.

Deel dit artikel op sociale netwerken

Je bent misschien geïnteresseerd in...